luni, 23 mai 2011

Rodica Anghelescu, o solistă vocală ideală

          În acest C. D. – care cuprinde nouăsprezece melodii selectate de omul de artă Marin Voican-Ghioroiu, Rodica Anghelescu – cu vocea sa clară, cristalină, impregnată de fiorul adevăratei arte, le oferă interpretare personală şi cuceritoare, amintind de  neuitatele Mării: Maria Tănase şi Maria Lătăreţu.
     În aceste cântece Marin Voican-Ghioroiu a indentificat creaţia tradiţională folclorică de pe plaiurile Gorjului şi Vâlcei, păstrând şi reliefând cu pricepere şi sensibilitate toate acele caracteristici folclorice ale melosului oltenesc. Descoperind în Rodica Anghelescu pe solista vocală ideală, el i le-a încredinţat cu acea fermă convingere că aceasta, cu vocea sa caldă şi melodioasă, şi cu inteligenţa sa artistică le va oferi o interpretare „de zile mari” – pe măsura tuturor acelor frumuseţi internaţionbale cuprinse în melodiile şi versurile sale. Rodica Anghelescu este la ora actuală o personalitate de certă valoare a artei interpretative. Absolventă a Conservatorului „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, Rodica Anghelescu s-a afirmat ca soprană de coluratură în diferite spectacole, concerte sau recitaluri, interpretând arii din opere celebre de W. A. Mozart, Leo Delibes, Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini, etc. precum şi lieduri, canţonete, romanţe şi prelucrări clasice sau folclorice din creaţiile compozitorilor T. Brediceanu, C. Trăilescu, Constantin Arvinte, Marin Marin-Ghioroiu.
     Colaborarea cu Orchestra Naţională de Folclor a Fundaţiei „Valenţe Umane” începută cu prilejul „Concertul de colinde” din decembrie 2007 la Sala  Palatului a fost încununată de un mare succes, datorită strălucitei interpretări a piesei „Noel” de Adolfe Adam. Continuând această colaborare la realizarea  acestui C. D. – Rodica Anghelescu a fost acompaniată de un grup instrumental aparţinând orchestrei mai sus menţionate; aranjamentele muzicale şi conducerea dirijorală aparţinând subsemnatului.
    Convins fiind că acest album se  va bucura de o bună primire din partea iubitorilor de folclor, îi urez soliatei Rodica Anghelescu să realizeze cea mai luminoasă traiectorie pe firmamentul artei interpretative româneşti.

                                                                  Constantin Arvinte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu